Vene Läis-Ida saadik rõhutas sõnavõtus, et kroonprintsil on täielik õigus troon pärida, kui 82-aastane Saudi Araabia kuningas Salman sureb. „Loomulikult oleme igasuguse sekkumise vastu. Saudi rahvas ja juhtkond peab sellised asjad ise ära otsustama," sõnas Mihhail Bogdanov üleeile avaldatud intervjuus.

„Kuningas teeb otsuse ja ma ei suuda isegi ette kujutada, millistel alustel keegi USA-s sekkub sellisesse teemasse ja avaldab arvamust, kes peaks Saudi Araabiat valitsema nüüd või edaspidi. See on saudide oma asi," teatas ka asevälisministri ametit pidas Bogdanov.

USA senat toetas sel kuul ühehäälselt avaldust, millega Saudi kroonprints bin Salman mõistetakse Khashoggi surmaga seotuse tõttu hukka. Sarnastele järeldustele jõudis oma uurimises ka Luure Keskagentuur (CIA).

Saudi võimud on korduvalt rõhutanud, et kuningriigi juhtidel pole Istanbulis Saudi konsulaadis tapetud ajakirjaniku mõrvaga mingit seost ja selle sooritasid iseseisvalt tegutsema hakanud saudi agendid. Venemaa on teatanud, et usub saudide juttu.

Saudi kroonprints Mohammed bin Salman ja Vene president Vladimir Putin G20 kohtumisel.

Kuu aja eest toimunud G-20 tippkohtumisel Argentinas tervitasid Vene president Vladimir Putin ja Saudi kroonprints bin Salman teineteist laia naeratuse ja käepigistusega. Teised tipp-poliitikud suhtusid kroonprintsi pigem jäiselt.