Venemaa kaitseministeeriumi allikas ütles Ria Novostile, et sõjaväejõude koondatakse Slovjanski lähedusse ja neil on selle kohta ka tõendusmaterjali, viidates eile hommikul avaldatud teadmata päritolu satelliidipiltidele.

Neil on allika väitel näha 160 ukrainlaste tanki, 230 jalaväe lahingumasinat ja soomustransportööri, miinipildujat ja mitut mitmelasulist raketiheitjat – jõudu, mis paneb Kremli-meelsed separatistid nende tugipunktis selgelt närvitsema.

Reedel peeti Kremli-meelsete mässuliste poolt kinni OSCE vaatlejate buss ja Ukraina võimude väitel hoitakse vaatlejaid hetkel kinni Slovjanskis asuvas Ukraina julgeolekuteenistuse hoones, mis on jätkuvalt separatistide valduses.

Ameerika Ühendriikide teatel jõudis arenenud tööstusriikide ühendus G7 ööl vastu tänast kokkuleppele, et kehtestab Venemaale seoses pingete edasise eskaleerumisega Ida-Ukrainas karmimad sanktsioonid, edastab NBC News.

Valge Maja väitel on tegemist "majandus-, kaubandus- ja finantsvaldkonda kuuluvate sanktsioonidega", sellegipoolest ei ole Ameerika Ühendriigid valmis veel karistama Venemaa majandust, sest see kahjustaks ka nende ärihuve.

USA teatel rikkusid Vene sõjaväelennukid reedel korduvalt Ukraina õhupiiri.

Viimastel päevadel on Venemaa alustanud laiaulatuslikke õppusi Ukraina piiri lähedal ja koondanud sinna märkimisväärseid sõjajõude. Ukraina kaitseministri kt Mõhhailo Kovali sõnul ei ole Vene väed õppuste käigus Ukraina riigipiiri küll rikkunud, kuid Ukraina sõjavägi on valmis vajadusel agressiooni tagasi lööma.

Vaata videotest värskeid meeleolusid rahutust Ida-Ukrainast.