Medvedev teatas telepöördumises, et on alla kirjutanud vastavasisulistele määrustele, vahendab BBC News.

Gruusia mõistis Venemaa otsuse hukka. Asevälisminister Giga Bokeria kirjeldas Venemaa-poolset Abhaasia ja Lõuna-Osseetia tunnustamist kui varjamatut Gruusia territooriumide annekteerimist, vahendab Reuters.

Prantsusmaa välisministeeriumi esindaja nimetas Kremli sammu kahetsusväärseks ja tuletas meelde, et Prantsusmaa toetab Gruusia territoriaalset terviklikkust.

Venemaa jättis hommikupoole ära ka NATO peasekretäri visiidi, ühena meetmetest koostöö vähendamiseks sõjalise liiduga.

Venemaa saadik NATO juures Dmitri Rogozin ütles, et visiit lükatakse edasi kuni suhted kahe poole vahel on selgemad. Rogozini sõnul tuleb Venemaa ja NATO vahel jõuda uuele arusaamisele.

Rogozin võrdles praegust olukorda olukorraga enne Esimest maailmasõda ja väitis, et suhete veelgi suurem jahenemine on vältimatu.

„Praegune atmosfäär meenutab mulle olukorda Euroopas aastal 1914, kui ühe terroristi pärast algas sõda maailma suurvõimude vahel,” ütles Rogozin.

„Ma loodan, et Gruusia president Mihheil Saakašvili ei lähe ajalukku kui uus Gavrilo Princip,” jätkas Rogozin, viidates mehele, kes 1914. aasta augustis tappis Austria-Ungari ertshertsog Ferdinandi, päästes valla Esimese maailmasõja.