„On väga kahju, et Poola võimud võtsid ette sellise ebasõbraliku ja mitte millegagi põhjendatud sammu. Seoses sellega võttis Vene pool tarvitusele adekvaatsed vastumeetmed ja rida Poola diplomaate on juba meie maa territooriumilt lahkunud tegevuse eest, mis ei sobi kokku nende staatusega,“ öeldakse Venemaa välisministeeriumi veebilehel avaldatud kommentaaris Rossiiskaja Gazeta vahendusel.

Oktoobris teatas Poola kahe isiku arreteerimisest Venemaa heaks spioneerimises kahtlustatuna. Tegemist oli Poola relvajõudude polkovniku ning maagaasi imporditerminali ehitusega seotud suure firma advokaadiga. Varsti pärast seda teatas Poola asepeaminister Janusz Piechociński, et kui kahtlustused kinnitust leiavad, on loomulik käik Vene diplomaatide Poolast väljasaatmine.

Hiljuti teatas Poola, et Vene diplomaatide väljasaatmine on aset leidnud samuti nende staatusele sobimatu käitumise eest. Poola meedia ei välista, et Poolast võidakse välja saata mitte ainult Vene diplomaate, vaid ka Venemaa kodanikke, kes seal töötavad, sealhulgas ajakirjanikke.

Poola diplomaatide Venemaalt väljasaatmine on sümmeetriline vastus Varssavi samasugusele tegevusele ütles esmaspäeval Poola välisminister Grzegorz Schetyna.

„Meie jaoks on see küsimus suletud,“ ütles Schetyna.