„See tugevdab meie laevastiku operatiivseid võimalusi Vahemerel ning Venemaa positsiooni tervikuna Lähis-Idas,” ütles Kravtšenko. Ta märkis, et varem oli Venemaal Tartusis materiaal-tehnilise varustamise punkt, mille territooriumi laiendamisega luuakse mereväebaas.

„Baas eeldab korralikku territooriumi, kõiki valve- ja kaitseliike, laevade ligipääsu kuni esimese järgu ristlejateni välja. Need võivad täiendada varusid ja isikkoosseis puhata,” ütles Kravtšenko.

Venemaa president Vladimir Putin esitas täna riigiduumale ratifitseerimiseks Venemaa ja Süüria vahelise lepingu Vene mereväe materiaal-tehnilise varustamise punkti laiendamise kohta Tartusi sadama piirkonnas.

Varem sel aastal ütles informeeritud allikas Interfaxile, et Vene sõjaväelased moderniseerivad varustamispunkti Tartusis, mis võimaldab ligipääsu ning jooksvat ja keskmise ulatusega remonti erinevatele laevaklassidele alates traalerist kuni ristlejani.

Allika sõnul selleks süvendatakse ja laiendatakse Tartusi sadama faarvaatrit.

Praegu jäävad esimese järgu laevad Tartusis välisreidile ning neid teenindatakse abilaevade abil.

Interfaxi allika teatel hakatakse Tartusi mereväebaasi kaitsma õhutõrje raketisüsteemidega S-300 ja kaldaraketikompleksidega Bastion.