Vene välisministeerium märgib, et selline otsus on Varssavis vastu võetud teist aastat järjest, kusjuures sel korral ei vaevunud Poola pool isegi mingisuguseid formaalseid põhjendusi esitama. Venemaa välisministeerium hindab Poola keeldumist eriliselt küüniliseks ja pahasoovlikuks žestiks, mis on suunatud Vene-Poola suhete teadlikule halvendamisele. Kogu süü selle möödapääsmatute tagajärgede eest langeb Vene välisministeeriumi väitel eranditult Poola poolele, vahendab Lenta.ru.

„Erilist nördimust kutsub esile see, et mainitud otsus võeti vastu pärast seda, kui Vene võimud tegid selle aasta aprillis Poola poolega maksimaalset võimalikku koostööd Katõni tragöödia ja 2010. aasta 20. aprillil toimunud Poola presidendi lennuki katastroofi aastapäevaga seotud mälestusürituste läbiviimisel Smolenski oblasti territooriumil,“ kuulutab Venemaa välisministeerium.

Varem teatati, et Vene motomeestele Poola sisenemise keelamise tõttu kutsuti Venemaa välisministeeriumi välja ka Poola suursaadik Moskvas Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz.