Sellise avalduse tegi Pariisi külje all toimuval mainekal lennundusmessil Le Bourget Vene kindralstaabi ülem armeekindral Nikolai Makarov, teatab RIA Novosti.

„Meie relvastuses seda tehnikat pole. Me võtsime selle kaasa uurimiseks, et näha mida endast kujutab lääne normide järgi moderniseeritud tehnika. See oli omamoodi eksperthinnang. Meie relvastuses on oma tehnika," rääkis armeekindral Makarov.

Tema sõnul jäi Gruusia tehnika küll Vene armee Põhja-Kaukaasia sõjaväeringkonna käsutusse, kuid seda ei kasutada.

Pärast nädalaid kestnud piirikonflikte ründasid Gruusia väed ööl vastu 8. augusti 2008 Lõuna-Osseetiat, mille tulemusena said endale kaela Vene vägede vasturünnaku. Lahingutes hukkusid sõdurid mõlemalt poolelt kui ka tsiviilisikud. Vene väed tungisid välja sügavale Gruusia territooriumile ning hõivasid muu hulgas ka tähtsa sõlmpunkti Gori linna.

Konflikti tulemusena kaotas Gruusia lõplikult kontrolli oma separatistlike provintside Lõuna-Osseetia ja Abhaasia üle, millede sõltumatust Moskva ka tunnustas. Gruusia nimetas seda okupatsiooniks ja katkestas Venemaaga diplomaatilised suhted.

Vene maavägede ülema abi polkovnik Igor Konašenkov teatas eelmise aasta augustis, et konfliktipiirkonnas on hõivatud üle saja ühiku soomustehnikat, mille seas oli ka 65 tanki.