Resolutsioon, mille autoriks oli Prantsusmaa, tõrjuti vetoõigust omava Venemaa poolt, samal ajal kui resolutsioon, mille autoriks oli Venemaa, põrus vähese toetuse pärast, kui selle vastu hääletas teiste seas nii USA, Suurbritannia kui Prantsusmaa, vahendab uudisteagentuur AFP.

Venemaa suursaadik ÜRO Julgeolekunõukogus Vitali Tšurkin nimetas resolutsioonide üle hääletamist veel enne istungi algust “täielikuks ajaraiskamiseks”.

“Täna osaleme me teiega ühes kõige kummalisemas näitemängus julgeolekunõukogu ajaloos. Meil seisab ees hääletamine kahe resolutsiooniprojekti üle, mille kohta me teame väga hästi, et kumbki neist ei lähe läbi,” sõnas Tšurkin ajakirjanikele.

Prantsusmaa resolutsioon nägi ette relvarahu ja lennukeelutsooni kehtestamisest Aleppo linna kohal. Venemaa resolutsioon täiendas prantslaste oma Moskva seisukohtadega ja loobus ühtlasi õhurünnakute peatamise nõudmisest, tuues fookuse tagasi septembrikuisele Ameerika Ühendriikide ja Venemaa vaherahulepele, mis kukkus toona läbi.

Tegemist on viienda korraga viimase viie aasta jooksul, mil Venemaa kasutab Süüria kodusõja kohta käiva ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni tõrjumiseks riigil olevat vetoõigust.