Teisipäeval teatas uudisteagentuur Regnum, et Kaliningradi saabus Venemaa Lääne sõjaväeringkonna vägede ülem, kindralpolkovnik Andrei Kartapolov. Balti laevastiku staabist teatati Regnumile, et Kartapolov kontrollib Balti laevastiku varustatust uute relvade ja sõjatehnikaga ning inspekteerib uute projektide järgi ehitatud laevade laevastiku koosseisu võtmist.

19. novembril teatas Balti laevastiku pressiteenistus, et laevastiku raketiväekoondised „viivad läbi infrastruktuuri ettevalmistust ja plaanilist ümberrelvastumist uutele ranniku ja operatiiv-taktikalistele raketikompleksidele“. Siis ei täpsustatud, millised need uued kompleksid on.

Kaluga tehase Taifun peadirektor Andrei Petrakov teatas varem, et septembris anti Balti laevastikule üle ranniku raketikompleks Bal.

Liikuv ranniku raketikompleks Bastion unifitseeritud ülehelikiirusega ise sihtmärgi leidva laevade vastase raketiga Oniks on välja töötatud Moskva oblastis asuvas Reutovi masinaehituse teadus- ja tootmiskoondises, mis kuulub korporatsiooni Taktitšeskoje Raketnoje Vooruženije.

Kompleks Bastion on mõeldud mereranniku kaitseks tegevusulatusega üle 600 kilomeetri erinevat klassi ja tüüpi pealveelaevade vastu, mis tegutsevad dessantväekoondiste, konvoide ning laevade ja lennukikandjate löögigruppide koosseisus ning ka üksikute laevade ja maismaal asuvate radariga jälgitavate sihtmärkide vastu intensiivse tule ja raadioelektroonilise vastutegevuse tingimustes.

Ühe kompleksi lahingkomplekt võib koosneda kuni 36 raketist. Rakett lastakse välja põhimõttel „lase ja unusta“.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu teatas 15. novembril, et seoses Oniksite kasutamisega maismaasihtmärkide vastu Süürias, on ka sinna viidud Bastionid, mis on tegelikkuses sulgenud kogu ranniku ning nendega on võimalik tabada sihtmärke merel 350 ja maal 450 kilomeetri kaugusel.

Sõjaliste ekspertide sõnul on Bastionide Kaliningradi oblastisse paigutamise korral võimalik vajaduse korral sulgeda potentsiaalse vastase laevadele pääs Taani väinade kaudu Läänemerele ning „katta“ kõik võimalikud sihtmärgid Poola territooriumil.