Venemaa kirjutas 1,2 miljardi euro suurusele tehingule kahe Mistral-klassi laeva ehitamiseks Prantsusmaa laevatehasega alla 2011. aastal. Esimene laev peaks üle antama 2014. ja teine 2015. aastal, vahendab RIA Novosti.

„On mitmeid võimalusi, aga valik langes Vladivostokile olemasoleva transpordiinfrastruktuuri tõttu,“ ütles Filimonov. „Tulevikus peame me looma tingimused lühiajalise baasi jaoks, mis on kohandatud varude täiendamiseks, isikkoosseisu peale ja mahalaadimiseks ning meeskonnale puhkuse võimaldamiseks Petropavlovsk-Kamtšatskis. Filimonovi sõnul arutatakse ka võimalikke teisi paiku, kus laevad baseeruda võiksid. Venemaa mereväe esindaja ütles 2011. aastal RIA Novostile, et üks laev võiks minna põhjalaevastiku koosseisu.

Filimonovi sõnul ehitatakse kogu vajalik infrastruktuur kahe laeva jaoks Primorje krais valmis 2015. aastaks.

Filimonov märkis ka, et on palju mugavam paigutada laevad suuremate linnade lähedale, kus oleks meeskonnaliikmetele ja nende perekondadele olemas elamispind. Mistral-klassi laevad on võimelised kandma 16 helikopterit, nelja dessantalust, 70 soomukit ja 450 sõdurit.

Mistral-klassi laevade ost on põhjustanud Venemaal palju vaidlusi. Selle aasta jaanuaris kritiseeris seda otsust asepeaminister Dmitri Rogozin, sest selgus, et laevad vajavad külmas kliimas tegutsemiseks spetsiaalset kütust ja määrdeaineid, mida Venemaal ei toodeta.