Vene julgeolekujõud korraldasid teisipäeval haarangu ja andsid õhulöögi sisside baasile Inguššias, tappes 17 inimest, kaasa arvatud Umarovi parem käsi Supjan Abdullajev, Umarovi naine ja arst, vahendas BNS.

„Seetõttu on väga tõenäoline, et selles operatsioonis likvideeriti ka Umarov,“ ütles Inguššia politseiallikas uudisteagentuurile Itar-Tass.

Kaks surnukeha saadeti DNA-ekspertiisi korraldamiseks Moskvasse, ent nende tegemine võib aega võtta kuni kolm nädalat.

Umarov (46) juhib Kaukaasia Emiraati luua ning selles islamistliku juhtimist kehtestada soovivate sisside rühma ning on võtnud vastutuse paljude rünnakute eest Venemaal, kaasa arvatud jaanuarikuine enesetapurünnak Moskva Domodedovo lennujaamas, milles hukkus 37 inimest.

Vene armee on viimase kümnendi vältel korduvalt teatanud Umarovi tapmisest, ent mees lükkas need teated internetti postitatud video vahendusel iga kord tagasi.

Sissidega kontakte omav sait kavkazcenter.com kinnitas Supjan Abudllajevi hukkumist haarangus.

Abdullajev osales sissiliikumises alates 1990. aastate algusest, täites muu hulgas Aslan Mashadovi valitsuses ministri rolli.

Kreml pidas tšetšeeni iseseisvuslaste vastu 1990. aastatel kaks sõda, vägivald on sellest ajast alates kandunud naaberregioonidesse Dagestani ja Inguššiasse.