„Ta on vaba mees. Ta võib Venemaale naasta. Absoluutselt,“ ütles Peskov.

Hodorkovski esindaja Olga Pispanen ütles täna raadiojaamale Ehho Moskvõ, et „Hodorkovski vanem poeg Pavel on juba oma isaga Berliinis kohtunud“.

Oma vanematega plaanib ärimees Berliinis kohtuda tänase päeva jooksul.

Interfaxi andmetel räägib Hodorkovski kõigest täpsemalt ja oma edasistest plaanidest pressikonverentsil, mis toimub üsna tõenäoliselt pühapäeval.

Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry tervitas eile õhtul Venemaa presidendi otsust Hodorkovskile armu anda ja ütles, et USA toetab kõigi venelaste õigust kasutada oma poliitilistest vaadetest sõltumata väljendus-, kogunemis-, ühinemis- ja usuvabadust. "See on nende õigus," ütles ta.

"Ameerika Ühendriigid õhutavad Venemaad tungivalt reformidele, mis rajaksid läbipaistvama, rohkem sõltumatu ja usaldusväärsema õigusriigi," ütles Kerry.

Venemaa president teatas neljapäeval ootamatult, et rahuldab Hodorkovski armuandmispalve. Ta allkirjastas selle reedel ning Hodorkovski vabanes mõni tund hiljem Karjalas asuvast kolooniast. Juba samal päeval lendas ta Berliini.

Naftafirma Jukos juht Mihhail Hodorkovski mõisteti 2005. aasta mais ja 2010. aasta detsembris süüdi maksupettuses, nafta riisumises ja rahapesus.

Hodorkovski ja ta äripartner Platon Lebedev mõisteti tollal 14 aastaks vangi.