Venemaa ja Prantsusmaa kirjutasid jaanuaris alla valitsustevahelisele kokkuleppele kahe laeva ühiseks ehitamiseks STX-i laevatehases Prantsusmaal Saint-Nazaire’is. Ülejäänud kaks laeva ehitatakse hiljem admiraliteedi laevatehases Peterburis, teatab RIA Novosti.

„Leping näeb ette kahe Prantsusmaa DCSN-i laevatehases ehitatud laeva ostmist ja veel kahe laeva ehitamist Venemaal vähemalt 1,5 miljardi euro eest,” ütles Popovkin.

Popovkin kordas, et Venemaa ostab laevad koos kogu originaalse navigatsiooni- ja muu tehnilise varustusega, sealhulgas SENIT 9 mereväe taktikalise andmesüsteemiga.

Helikopteriteki ehitust muudetakse veidi, et teha see sobivaks Vene kopteritele, ning laevakeret tugevdatakse, et laevu võiks kasutada Arktika jääoludes.

Venemaa ärileht Kommersant teatas neljapäeval, et eelmisel nädalal toimunud läbirääkimised Venemaa riikliku relvaeksportija Rusoboronexporti ja Prantsuse firma DCSN-i vahel, millel osalesid ka mõlema riigi valitsuste esindajad, lõppesid patiseisuga.

Hinnaküsimuse lahendamiseks võib vaja minna uut poliitilist otsust kõige kõrgemal tasemel ja see võib läbirääkimised nullpunkti tagasi viia.

Kommersandi väitel on hinnavaidlus Venemaa kaitseministeeriumi ebaprofessionaalse suhtumise tulemus.