"Teabe kohaselt, mida tuleb veel kinnitada, on lennuki pardal 17 Venemaa kodanikku, nende hulgas lapsed," ütles allikas ja lisas, et Vene suursaatkond Türgis kontakteerus viivitamatult Türgi välisministeeriumiga selgituste saamiseks ning juurdepääsuks regulaarlennule, vahendab BNS.

Allika sõnul saadeti Vene diplomaadid pealinna Ankara lennuväljale venelastest reisijate huve kaitsma.

Kolmapäeva õhtupoolikul sundisid Türgi hävitajad Süüria reisilennuki maanduma seoses teabega, et pardal võib olla relvasaadetis. Lennuk eskorditi Ankarasse Esenboğa rahvusvahelisele lennuväljale, kus teostati julgeolekukontroll. Selle käigus leiti välisminister Ahmet Davutoğlu sõnul "ebameeldiv laadung", mille võimud konfiskeerisid.

Türgi uudistekanali NTV andmetel võisid saadetises olla raketiosad.

Ministri sõnul oli lennukis "elemente", mis ei ole tsiviillennunduse eeskirjadega lubatud, vahendas riiklik uudisteagentuur Anadolu. Ta ei lisanud üksikasju, märkides, et võimud jätkavad saadetise uurimist.

Lennukil, mille pardal oli meeskond ja 37 reisijat, lubati hilisõhtul oma teekonda jätkata.

Davutoğlu ütles varem päeval Türgi telekanalile TGRT, et lennuk sunniti maanduma seoses kahtlusega, mille kohaselt veetakse selle pardal Damaskusesse "ebaseaduslikku laadungit".

"Kui relvastust veetakse tsiviillennunduse kattevarjus või kui seda pole deklareeritud, siis mõistagi me inspekteerime seda," ütles ta. "Me oleme kindlalt nõuks võtnud peatada relvade sissevool režiimile, mis viib ellu sedavõrd armutuid tapatalguid."

Pinged kunagiste liitlaste Ankara ja Damaskuse vahel on pärast eelmise nädala Süüria mürsurünnakut, milles hukkus viis Türgi tsiviilisikut, väga kõrgel. Piiriülest tulevahetust on tulnud ette iga päev.

Türgi armee hoiatas varem päeval, et vastab senisest jõulisemalt, kui Süüria mürsurünnakud jätkuvad Türgi territooriumil.