Allveelaevad varustatakse rakettidega Bulava, vaatamata sellele, et nende katsetused on enamasti ebaõnnestunud, vahendab BBC News.

Analüütikute sõnul on sellel ambitsioonikal programmil mõtet ainult siis, kui Vene relvajõud kaasajastavad oma väljaõpet ja värbamismetoodikat.

Venemaa relvajõudude piinarikas moderniseerimine on juba käimas. Kuni 200 000 ohvitseri kaotab töö ja 9/10 üksustest saadetakse laiali.

Kui moderniseerimine on edukas, ei sõltu Venemaa enam nii palju Nõukogude Liidust päritud tuumaarsenalist.

Venemaa rahandusminister Aleksei Kudrin teatas, et kaitsekulutused tõusevad järgmisel aastal 0,5 protsendilt sisemajanduse koguproduktist 1,5 protsendile.

Kaitsekulutustest rääkis neljapäeval Moskvas täpsemalt kaitseministri esimene asetäitja Vladimir Popovkin.

„Peamine ülesanne on meie relvajõudude moderniseerimine,” ütles Popovkin.

Suur osa kulutustest suunatakse pikka aega alafinantseeritud mereväele. Peale allveelaevade tellitakse 35 korvetti ja 15 fregatti.

Juba on Prantsusmaalt tellitud kaks helikopterikandjat Mistral, mis võimaldavad saata kiiresti sadu sõdureid ja kümneid soomussõidukeid välisriikide pinnale.

Venemaa raketitõrje selgroo moodustavad kümme diviisi, mis relvastatakse uue süsteemiga S-500.

Uute kasutusele võetavate lennukite hulgas on hävitajad Su-34 ja Su-35 ning helikopteritest tulevad relvastusse transpordikopter Mi-26 ja Mi-8.

Mandritevahelise ballistilise raketi Bulava korduvad ebaõnnestunud katsetused on Venemaale palju piinlikkust valmistanud, kuigi väidetavalt olid kaks katsetust eelmisel aastal edukad.