Uurimiskomitee avalduses on öeldud, et uurimise käigus ei suudetud leida mingeid objektiivseid andmeid Sergei Magnitski vastu toime pandud kuritegude kohta, vahendab RIA Novosti.

Magnitski vahistati 2008. aastal süüdistatuna maksudest kõrvalehoidmises varsti pärast seda, kui oli süüdistanud Vene ametnikke 230 miljoni dollari suuruses petuskeemis. Magnitski suri enne, kui asi kohtusse jõudis, kuid on nüüd kohtu all postuumselt koos endise kliendi, Suurbritannias baseeruva fondi Hermitage Capital juhi William Browderiga, kelle üle mõistetakse kohut tagaselja.

Magnitski surma põhjus on olnud vaidluse objekt. Alguses teatasid uurijad, et 37-aastane advokaat suri südamerikke tõttu, kuid 2011. aastal väitis Kremli inimõiguste nõukogu, et on alust kahtlustada, et Magnitski surm oli peksmise ja arstiabist ilmajätmise tagajärg.

Venemaa president Vladimir Putin naasis eelmisel aastal aga südamerikke juurde. Seoses Magnitski surmaga uuriti kaht vanglaametnikku, kellest üks mõisteti õigeks ja teisele ei esitatud süüdistustki.

Teisipäeval tehtud avalduses kinnitas uurimiskomitee, et Magnitski vastu ei kasutatud eeluurimisvangistuses ei füüsilist vägivalda ega piinamist.