Sellest annab tunnistust Venemaa valitsuse määruse eelnõu, mis avaldati ühiskondlikuks aruteluks, teatab ajaleht Kommersant.

Eelnõu näeb ette kultuuriministeeriumi lisamist föderaalsete täitevvõimuorganite nimekirja, millel on õigus luua ametkondlik valveteenistus.

Seni on selline õigus olnud rahandusministeeriumil, eriolukordade ministeeriumil, kaitseministeeriumil ja kuuel tegevusvaldkondade ministeeriumil. Lisaks sellele on see õigus Spetsstroil ja Roskosmosel, riigireservide ja raudteetranspordi föderaalagentuuridel ning riiklikel korporatsioonidel Rosatom ja Rostehnologii.

Kultuuriministeerium püüab nii likvideerida puudujääke talle alluvate suuremate Vene muuseumide, raamatukogude ja arhiivide valvamises. Alates 1. novembrist vähendatakse nende juures märkimisväärselt siseministeeriumi politseipostide arvu. Politsei kavatseb koondada 43 300 töötajat, keda peaksid asendama eraturvatöötajad ja ametkondlikud valveteenistused.

Venemaal on praegu 46 föderaalmuuseumi, mille hulgas on Peterburi Ermitaaž, Moskva Puškini-nimeline kujutavate kunstide riiklik muuseum, ajaloomuuseum, Vene muuseum ja teised.