Õppusest võtavad osa Venemaa, Armeenia, Valgevene, Kasahstani, Kõrgõzstani ja Tadžikistani üksused, kirjutas TASS.

Kõige väiksema üksuse, dessantvägede rühma paneb välja Tadžikistan. Kõige suurema hulga mehi ehk kaks õhudessantvägede pataljoni umbes tuhande mehega paneb välja Venemaa.

Pihkva ja Novgorodi vahel asuvas Strugi Krasnõje polügoonil toimuvast õppusest võtavad osa ka 40 lennukit ja kopterit. Õppusel osalevad hävitajad Su-27, ründelennukid Su-24, sõjaväe transpordilennukid Il-76, samuti kopterid Mi-24, Mi-26 ja Ka-52.

Šamanov rõhutas, et Kasahstan saatis õppusele radiatsiooni, keemia ja bioohtude vastase pataljoni. Õppusel tegeleb see pataljon tehnogeense katastroofi tagajärgede likvideerimisega.

Õppuse sisuks on Ida-Euroopas toimuva relvakonflikti lokaliseerimine. Õppuse esimese kahe päeva jooksul tegelevad liikmesriikide kontingentide sõjaväelased staabi ja juhtimistreeningutega koostöö korraldamisel ning informatsioonilise ja psühholoogilise julgeolekuga.

Teises etapis viiakse läbi praktilised tegevused relvakonflikti lokaliseerimisel ja ebaseaduslike relvarühmituste hävitamisel Ida-Euroopa kollektiivse julgeoleku piirkonnas, lisas Šamanov.

Venemaa kontingendi tuhat sõjaväelast tulevad kahest üksusest: 98. kaardiväe õhudessantdiviisist Ivanovos ja 31. kaardiväe (rahuvalve) üksik õhudessantbrigaadist Uljanovskis. Õppuse jaoks on loodud liikmesriikide sõjaväelastest koosnev sajaliikmeline ühisstaap.

Eelmisel aastal toimus sama õppus Kasahstanis Karagandas, kus osales 3000 meest. Eelmisel aastal katsetati esmakordselt mittetapvat relvastust ja esmakordselt tegeleti ka info- ja psühholoogilise võitlusega.