Venelasi häirib seekordse mereväe suurõppuse Baltops juures asjaolu, et tegevus toimub nii kaugel põhjas, kui seda on Soome rannikul asuv Hanko piirkond, vahendas IltaSanomat.

Soomlased võtavad homme Baltopsil endale juhirolli ning tegevus jõuab Soome rannikule.

Krasovi sõnul võib lõpmatult rääkida sellest, et NATO on kaitseotstarbeline organisatsioon, kuid tema hinnangul tuleb alliansi viimase aja tegevust pidada otseselt Venemaa vastu suunatuks.

Krasov ei avaldanud, millised vastusammud Venemaa ette võtab, kuid tema hinnangul võib tegemist olla näiteks intensiivsemate sõjaväeõppuste korraldamisega Baltimaade lähistel.

Tallinnast sel reedel alanud ning 44. korda toimuv Baltops algab esimest korda nii kaugelt põhjast. Õppuse eesmärk on edendada erinevate harjutuste kaudu osalevate riikide vahelist üksteisemõistmist, usaldust ja koostöövõimet. Baltopsi käigus harjutatakse tegevusi nii merel, maal kui õhus ehk õppusele on kaasatud erineva suunitlusega üksused ning tähelepanu keskmes on nende omavaheline koostöö.

Kokku osaleb õppusel ligi 4500 inimest, 50 laeva, ja 60 lennuvahendit, lisaks üks allveelaev. Osalejad on 18 erinevast NATO liikmes- ja partnerriigist. Õppus lõpeb 19. juunil.