Sellest teatas infoagentuurile RIA Novosti Venemaa föderaalse sõjalis-tehnilise koostööameti direktor Mihhail Dmitrijev.

„Poliitiline otsus Mistral-tüüpi laevade ostmiseks on vastu võetud. Praegu käivad aktiivsed konsultatsioonid,“ lisas Dmitrjev, kelle sõnul pole konkreetsetesse läbirääkimistesse antud teemal veel asutud.

„Me pole veel kunagi niivõrd suurt kontrahti sellist tüüpi relvastuse ostmiseks sõlminud, seetõttu on hädavajalik saada suur hulk lisainformatsiooni nende dokumentide vormistamiseks,“ lisas ta.

Moskvas on varem räägitud kavatsusest omandada vaid üks Mistral ja kolm litsentsi ehitamiseks. Pariis pakub aga skeemi kokku nelja sõjalaeva omandamiseks – kaks valmis Mistral-tüüpi dessantlaeva ja litsentsi kahe ehituseks. Laev müüakse Venemaale ilma radarite, relvastuse ja informatsiooni juhtimissüsteemita.

Märtsi algul käis Vene president Dmitri Medvedev isiklikult Pariisis kolleeg Nicolas Sarkozyga läbirääkimas.

Mistral-klassi sõjalaeva veeväljasurve on 21 300 tonni, suurim kiirus kuni 18,8 sõlme ja sõidukauguseks on 19 800 miili. Alus võib võtta pardale 16 rasket või 35 kerget helikopterit, tehnikat maaväe transpordiks, dessantkaatreid ja 450 kuni 900 sõjaväelast.