Kaitsekoostööteenistuse juht Mihhail Dmitrijev on varem öelnud, et Venemaa ekspordib sel aastal relvi 8,5 miljardi dollari (üle 85 miljardi krooni) eest, vahendab RIA Novosti.

Teenistuse asedirektor Vladimir Paleštšuk hoiatas, et pärast 2012. aastat võib tekkida probleeme, kui valitsus ei astu samme investeeringute ligimeelitamiseks sõjatööstusse, sest paljud Venemaa sõjatööstusettevõtted kas kadusid või hakkasid pärast 1990. aastat tootma muid kaupu.

Paleštšuk teatas optimistlikult, et riigi omanduses olevas Venemaa tehnoloogiakorporatsioonis töötavad kõrgelt kvalifitseeritud relvakaubanduses kogenud juhid, kellel on otsesed kogemused relvade tootmisest.

Venemaa tehnoloogiakorporatsioon loodi novembris 2007, ühendamaks kõrgtehnoloogiliste militaar- ja tsiviilotstarbeliste toodete tootjaid.

Venemaa on alates 2000. aastast oma relvaeksporti kahekordistanud ja saanud USA järel maailma suuruselt teiseks tavarelvastuse eksportijaks.

Venemaa ekspordib relvi 80 riiki. Venemaal toodetud relvade peamised ostjad on Hiina, India, Alžeeria, Venezuela, Iraan, Malaisia ja Serbia.

Kõige populaarsemad Venemaalt ostetavad relvaliigid on Suhhoi ja MiG hävituslennukid, õhutõrjesüsteemid, helikopterid, tankid, soomukid ja jalaväesõidukid.

Venemaa hoiab ka traditsiooniliselt tugevat positsiooni käsirelvade ning tankitõrje- ja õhutõrjeraketisüsteemide müügi osas.