Kaitseministeeriumi teates öeldakse, et õppustest võtsid osa strateegiliste heidutusjõudude maismaa-, mere- ja lennukomponent, vahendab RIA Novosti.

Rakettide väljalaskmiseks anti käsud riigikaitse riiklikust juhtimiskeskusest.

Õppuste käigus lasid põhja- ja Vaikse ookeani laevastiku allveelaevad Barentsi ja Ohhoota mere akvatooriumist välja ballistilised raketid Kura polügooni pihta Kamtšatkal ja Tšiža polügooni pihta Arhangelski oblastis.

„Mobiilse maapinnal asetseva raketikompleksi Jars meeskond lasi riiklikult katsekosmodroomilt Plessetsk välja mandritevahelised ballistilised raketid Kura polügooni pihta Kamtšatkal ning operatiiv-taktikalise raketikompleksi Iskander meeskonnad lasid praktiliselt välja tiibraketid lõuna ja ida sõjaväeringkonna polügoonide pihta,” teatas kaitseministeerium.

Õppustest võtsid osa ka kauglennuväe lennukid Tu-95MS, mis lasid välja õhus baseeruvad tiibraketid maismaasihtmärkide pihta Pemboi polügoonil Komis ja Kura polügoonil.

Kaitseministeerium teatas seatud ülesannete täitmisest. Kõik raketid jõudsid sihtmärkideni ja kinnitasid eesmärgiks seatud omadusi.