„NATO riigid püüdlevad aktiivselt geopoliitilise ruumi hõivamise suunas, suurendades pidevalt sõjalist potentsiaali Ida-Euroopas ja läehenedes Venemaa piiridele. Nende õppustepiirkondade geograafiline paigutus, eranditult alliansi idatiib ja Arktika piirkond, annab tunnistust Venemaa vastu suunatusest,“ rõhutas Šoigu TASS-i vahendusel.

Šoigu sõnul teeb USA katseid tugevdada oma mõju Nõukogude Liidu järgsele ruumile. „Märgatavalt on aktiviseerunud NATO riikide, esmajärjekorras USA katsed tugevdada mõju Nõukogude Liidu järgsele ruumile. Oma huvide saavutamiseks kasutavad Washington ja tema lähemad liitlased erinevaid vahendeid – kasulike investeeringute lubadusi, grante, tasuta sõjalis-tehnilist abi,“ ütles Šoigu.

Šoigu sõnul hirmutab lääs Venemaad Krimmi annekteerimises ja Ukraina asjadesse sekkumises süüdistades Venemaa naabreid ja partnereid sellega, et neist saavad Moskva agressiooni järgmised ohvrid. „Peamine eesmärk on rebida Venemaa küljest lahti riigid, mis on temaga kultuuriliselt ja ajalooliselt seotud,“ ütles Šoigu.