„Loomulikult on kõik see reglementeeritud lepingu tingimustega ja loomulikult kaitseme me oma huve. Lepingu tingimusi ma praegu ei tea, kõik korraldused on juba antud,“ ütles Venemaa kaitseministri asetäitja Juri Borissov Lenta.ru vahendusel.

Borissov rõhutas, et Rheinmetalli loobumine ei mõjuta kuidagi Mulino keskuse rajamist. Saksa lahinguväljaõppeseadmed vahetatakse Borissovi sõnul välja kodumaiste vastu. „Eriti me sellest ei kaota. Ilma lahinguväljaõppeta Mulino keskus ei jää – see varustatakse kõigega,“ toonitas Borissov.

Lepingule maavägede lahinguväljaõppekeskuse rajamiseks Mulinosse kirjutasid Venemaa endine kaitseminister Anatoli Serdjukov ja Rheinmetalli juht Klaus Eberhardt alla 2011. aasta septembris. Sellest pidi saama peamine kõrgtehnoloogiline polügoon Lääne sõjaväeringkonna sõjaväelaste väljaõpetamiseks.

Ajaleht Süddeutsche Zeitung kirjutas esmaspäeval, et Sigmar Gabrieli juhitud Saksamaa majandusministeerium võttis tagasi Rheinmetallile välja antud ekspordiloa Vene lahinguväljaõppekeskuse rajamiseks