„Kui me ei tõuse nüüd üles võimukandjate vastu, jätame lastele päranduseks halva riigi. Kui Nõukogude Liit lagunes, lootsin paremat, aga Venemaast ei ole saanud selline riik, nagu ma tahtsin,” ütles ilma loata peetud meeleavaldusel osalenud Tatjana Helsingin Sanomate vahendusel.

Meeleavaldusele isegi ei taotletud luba, sest korraldajate sõnul ei oleks seda niikuinii saadud. „Loaga võivad Moskvas marssida ainult võimukandjaid toetavad organisatsioonid,” ütles üks marsi korraldajaist, Juri Nabutovski.

Opositsioonil õnnestus tänav enese kätte haarata miilitsat ninapidi vedades.

Niinimetatud teisitimõtlejate marsi korraldajad kutsusid oma poolehoidjad meeleavaldusele Tverskaja metroojaama juurde neljapäeva õhtul kella seitsmeks. Kutse oli üleval veebilehel ja sellest oli juttu meedias. Suurearvuline miilitsavägi oli juba tükk aega enne seitset kohal nii metroojaamas kui ka selle juures Puškini väljakul.

Kell pool seitse kutsus miilits selgelt meeleavalduse algust ootavaid inimesi jaamast väljuma. Osa kuuletus, suurem osa aga mitte.

Veidi enne kella seitset astusid meeleavaldajad metroorongile ja sõitsid Belarusskaja jaama, kus vahetati liini ja sõideti edasi Prospekt Mira jaama.

Seal mindi tänavale, kus Moskva tipptunni liiklus oli sunnitud meeleavaldajate tõttu peatuma.

Meeleavalduse korraldamises osalesid teiste hulgas Garri Kasparovi Teine Venemaa, natsionaalbolševikud ja Smena.