Lekkinud kirja, millel on märked „salajane“ ja „kiire“ ning millele on alla kirjutanud Tai salateenistuse asejuht, levitati neljapäeva hilisõhtul laialdaselt kohalikus meedias, vahendab AFP.

Selles on öeldud, et FSB teatas Tai politseile, et ajavahemikul 15.-31. oktoober sisenes Taisse kümme Süüriast pärit Islamiriigi võitlejat, et rünnata Venemaa huve.

„Nad reisisid eraldi. Neli läks Pattayasse, kaks Phuketi, kaks Bangkokki ja veel kaks teadmata kohta,“ öeldakse kirjas FSB informatsioonile viidates. „Nende eesmärk on tekitada halbu intsidente, et mõjutada venelasi ja Venemaa liitu Taiga.“

Tai politsei esindaja Songpol Wattanachai kinnitas, et kiri on ehtne.

„Seni on see ainult luureuudis, mis vajab endiselt kinnitust… meil pole tõendeid, kas nad on tõesti siin või mitte,“ ütles Songpol. „Palun olge kindlad – me ei jäta neid luureandmeid tähelepanuta.“

Tais on praegu turismihooaja kõrgpunkt ning riiki tuuakse tohutuid summasid raha.

Igasugune informatsioon, et Taisse on saabunud Islamiriigi võitlejad, tekitab tõenäoliselt puhkajate hulgas paanika, eriti rahvarohketes kuurordipiirkondades Phuketis ja Pattayas, mis on mõlemad populaarsed venelaste hulgas.