Välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter ütles pärastlõunal Delfile, et evakueeritute hulgas oli üks kuueliikmeline Eesti perekond - naine ja viis last, kes elasid alaliselt Jeemenis. Evakueerimisele eelnevalt oli konsulaarosakond perega ühenduses.

"Antud perekond pöördus välisministeeriumi poole ning me oleme aidanud nende Jeemenist lahkumist korraldada," ütles Valter. "Perekond soovib tulla Eestisse ja me oleme jätkuvalt nendega ühenduses ja aitame neil Eestisse jõudmist korraldada."

Ta täpsustas, et Euroopa Liidu kodanike evakuatsioon Jeemenist on toimunud nädala jooksul ning seda koordineerib Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon (IOM) koos EL eesistujariigi Lätiga.

Lisaks kuuele Eesti kodanikule evakueeriti 45 Venemaa, 159 Jeemeni, 18 USA, 14 Ukraina, 13 Jordaania, üheksa Kuuba, üheksa Valgevene, kaheksa Usbekistani, viis Aserbaidžaani, viis Djibouti, viis Suurbritannia, kolm Türkmenistani, kolm Palestiina, kaks Egiptuse, üks Bahreini, üks Bulgaaria, üks Somaalia, üks Saudi Araabia kodanik.

Kümme Araabia riiki on Saudi Araabia juhtimisel sõjaliselt sekkunud Jeemeni konflikti, kus sunniitliku valitsuse vastu on alustanud pealetungi äärmusšiiitlikud huthi mässulised, keda aga väidetavalt toetab Iraan.

Priazovje viibis Adenil seoses rahvusvahelise piraaditõrjeoperatsiooniga.