Vene kaitseministeerium teatas täna, et Malaisia allatulistatud ​reisilennuki läheduses lendas Ukraina hävitaja. Venemaa väitel oli hävitaja kolme kuni viie kilomeetri kaugusel reisilennukist.

Venemaa kaitseministeeriumi teatel selgus see salvestiste ülevaatamisel, vahendas YLE AFP ja Reutersi uudist.

Samuti teatas Venemaa, et reisilennuki lennutrajektoori lähedal ei leitud mingeid raketti. Ühtlasi kutsus Venemaa USAd üles näitama oma satelliitfotosid, kui need on üldse olemas.

Venemaa teatas ka, et ta ei ole andnud BUK raketisüsteemi ning muid relvi Ida-Ukraina Venemaa-meelsetele separatistidele.

Ukraina president Petro Porošenko eitab Venemaa süüdistusi, nagu oleks Ukraina armee lennuk olnud reisilennuki läheduses, enne kui see alla tulistati.

Porošenko ütles CNN-ile antud intervjuus, et kõik Ukraina armee hävitajad olid sel hetkel baasis, kui Malaisia lennuk alla tulistati.

"Ma ei näe mingit erinevust 11/09, Lockerbie pommitamise ja Malaysia Airlines lennu rünnaku vahel," ütles Ukraina president Petro Poroshenko CNNile antud intervjuus. "Selline terrorism on ohuks kogu maailmale ja globaalsele julgeolekule."