Šoigu sõnul on Venemaa valmis kokkuleppeks pärast väljaastumist keskmaa tuumajõdudude leppest (INF). Tema sõnul eeldab nendepoolne otsus seda, et USA ei hakka omakorda paigutama rakette Euroopasse ega Aasiasse, vahendab Interfax.

„Me oleme endiselt seisukohal, et kuni selliseid süsteeme Euroopasse ei tule, ei hakka meie seal midagi tegema. Meie rakette sinna ei ilmu. Kuni ei tule neid Aasiasse ja Aasia Vaikse ookeani regiooni, ei tule sinna ka meil,“ ütles Šoigu telekanalile Rossija-24.

„Me oleme rangelt järginud meie riigipea ja ülemjuhataja otsust ja teeme seda ka edaspidi, mis tähendab, et jätame ukse endiselt avatuks,“ väitis ta.

1987. aasta keskmaa tuumarelvastuse piiramise lepe (INF) keelas 500-5500-kilomeetrise tegevusraadiusega tiibrakettide, samuti rakettide stardiseadeldiste ja tugivarustuse tootmise ja katsetamise.

USA lahkus keskmaa tuumajõudude lepingust selle aasta suvel, põhjendades otsust sellega, et Venemaa jätkab selle rikkumist, tootes 500-5500 kilomeetrise tegevusraadiusega tiibrakette, sh tiibraketti Novator 9M729 (SSC-8).