„13. märtsil toimusid Donetskis traagilised sündmused, voolas veri. Rahumeelseid meeleavaldajaid, kes tulid linna tänavatele, et väljendada oma suhtumist end Ukraina võimudeks nimetavate inimeste destruktiivsete seisukohtade vastu, ründasid paremäärmuslikud grupeeringud, kes olid relvastatud traumaatiliste relvade ja kaigastega ja kes hakkasid eile õhtul linna sisse sõitma riigi teistest regioonidest. Kokkupõrke tagajärjel on suur hulk vigastatuid, üks inimene hukkus,“ kuulutatakse Venemaa välisministeeriumi avalduses, vahendab UNIAN.

Venemaa välisministeerium rõhutab, et Kiievi võimud ei kontrolli olukorda riigis.

„Me oleme korduvalt teatanud, et Kiievis võimule tulnud peavad võitlejad relvitustama, tagama elanikkonna julgeoleku ja inimeste seadusliku õiguse meeleavaldusi läbi viia. Nagu näitavad sündmused Ukrainas, kahjuks seda ei toimu, Kiievi võimud ei kontrolli olukorda riigis,“ teatab Venemaa välisministeerium.

Lisaks sellele märgitakse, et Venemaa tunnetab oma vastutust kaasmaalaste ja kaaskodanike elu eest Ukrainas ning jätab endale õiguse võtta need inimesed oma kaitse alla.

Ukraina uudisteagentuuri UNIAN teatel toimus neljapäeval Donetskis Lenini väljakul ühtse Ukraina toetajate meeleavaldus, mida ründasid agressiivselt meelestatud Vene-meelsed aktivistid. Vähemalt üks inimene hukkus ja kümned said viga.