Majandusarenguministeerium peab koos projekti autorite, filmirežissööride Nikita Mihhalkovi ja Andrei Kontšalovskiga ning toetust lubanud ettevõtjatega 12. maiks läbi töötama võimalused krediidi andmiseks keti loomiseks, vahendab Lenta.ru.

Venemaa tarbijakaitseorganile Rospotrebnadzorile, toiduainete ohutuse järelevalveorganile Rosselhoznadzorile ja eriolukordade ministeeriumile anti korraldus koos Mihhalkovi ja Kontšalovskiga läbi töötada kiirsöögiketi regionaalsete vabrikute ja köökide töölepanemise küsimus. Kaluga ja Moskva oblasti valitsustel soovitatakse arutada keti objektide paigutamist nendesse regioonidesse.

Mihhalkovi ja Kontšalovski kavatsus avada McDonald'siga konkureerimiseks kodumaine kiirsöögikett Jedim Doma! sai teatavaks 9. aprillil. President Vladimir Putinilt küsisid nad selleks ligi miljard rubla (18 miljonit eurot).

Valitsuses otsustati, et projekt ei vaja eelarvelist toetust ning konkureerib väike- ja keskmise suurusega ettevõtete toetusprogrammidest raha saamiseks tavapärases korras.