Vene kaitseministri Igor Sergejevi teatel algab operatsiooni lõppfaas kahe päeva pärast. Groznõi vallutanud sõduritele antakse ministri sõnul paar päeva puhkus, samal ajal kontrollitakse üle relvastus ja tehnika ning siis suunatakse kõik jõud mägedesse.

Ministri sõnul koondub lahingutegevus valdavalt Arguni ja Vedeno mäekurusse, kuhu on Vene sõjaväelaste hinnangul koondunud 5000-7000 tshetsheeni võitlejat.

Serjegevi teatel saadetakse mägedesse sõdima valdavalt o?hudessant- ja merejalaväelased, aga ka maaväeüksused, kellel on olemas mägedes sõdimise kogemus.

Vene armee Põhja-Kaukaasia peakorteri sõnul on "alanud operatsiooni lõppfaas bandiidijõukude alistamiseks Tshetsheenia mägipiirkondades," teatas uudisteagentuur Itar-Tass.

"Me teame, kus bandiitide rühmad kogunevad. Esiteks tuleb nad hävitada seal," ütles kindral Viktor Kazantsev Tassile Groznõi lähedal Hankalas.

"Bandiitide saatus on juba otsustatud," ütles ta, lisades, et Vene väed kontrollivad Tshetsheenia lõunaosa Gruusia piirilähedasest külast Shatilist kuni Itum-Kaleni Tshetsheenia poolel.

Kuid tshetsheenide internetikülje Kavkaz.org andmeil jätkuvad lahingud Itum-Kale lähedal, kus Vene langevarjurid on ühel suuremal kõrgendikul maandunud.

Tshetsheenid valmistuvad vastu võtma Vene vägede tormijooksu Arguni mäekuru juures, mis on üks kahest peamisest sissepääsust mägedesse, teatas veebilehekülg.

Lähipäevil tuuakse kaks Vene polku Tshetsheeniast välja, ütles Tshetsheenias asuva väegrupeeringu juhataja asetäitja kindral Gennadi Troshev teisipäeva õhtul usutluses telekanalile NTV.