„Me nõuame kõigi nende häbiväärsete juhtumite efektiivset uurimist ning kõigi nende kohtu alla andmist, kes täitsid kuritegelikke käske ja ka nende, kes need käsud andsid,“ öeldakse Venemaa ajakirjanike liidu veebilehel tehtud avalduses Lenta.ru vahendusel.

Organisatsioon nimetas politsei tegevust „katseks sulgeda ühiskonna suu ja hirmutada teda, demonstreerides jõudu ning avalikult ja karistamatult seaduserikkumise võimalikkust“.

Venemaa ajakirjanike liit kutsus kõiki ajakirjanikke, kes kuuluvad siseasjade organite ja prokuratuuride ühiskondlikesse nõukogudesse, peatama oma liikmelisuse nendes seni, kuni organisatsiooni nõudmised täidetakse.

Teisipäeval vahistati valimiste võltsimise vastasel meeleavaldusel Moskvas Gazeta.ru ajakirjanik Božena Rõnska ja ajalehe Kommersant korrespondent Aleksandr Tšernõhh. Hiljem nad küll vabastati.

Tšernõhh rääkis aga, et vahistamisel teda peksti. RIA Novosti teatel vabandas Venemaa siseministeeriumi Moskva valitsuse juhtkond Tšernõhhi ees ja lubas juhtunut uurida.