Nii toimus lühidalt kokku võttes suur Talvesõja lavastus, mis korraldati laupäeval endises Soome suuruselt teises linnas Viiburis. Pealtvaatajatele ei selgitatud, kes oli tegelikult sõda alustanud pool, kirjutab Ilta-Sanomat.

Ürituse „Tundmatu sõda” taga oli grupp Vene sõjaajaloo entusiaste ja Viiburi linn, mille koduleheküljel kirjeldati ettevõtmist järgmiselt:

„Meil ei ole olnud kombeks tähistada selle „tundmatu sõja” aastapäevi, kuid punaarmee sõdurite kangelastegusid ja tõtt nende kaugete aegade sündmuste kohta ei tohi unustada.”

Järgmise, tõsi küll väiksema Talvesõja lavastuse korraldab järgmisel laupäeval Viiburi Lenini muuseum. Siis täitub 70 aastat Talvesõja lõppemisest. Muuseumis on avatud ka Talvesõja-teemaline näitus, mis käsitleb mõlema poole propagandat ja relvastust.

„Me räägime avalikult muuhulgas ka sellest, et Talvesõjas olime meie lõpuks ründav pool, kuigi selleni viinud sündmustes on meie vaatevinklist vaadatuna mitmeid vaidlusaluseid kohti,” ütles muuseumi juhataja Nadežda Zabavskaja.

Vaata venelaste sõjamängu SIIT.