Aktsioon “Klikka Duumat!” kestis erinevaid ajavööndeid arvesse võttes 24 tundi, esmaspäeva keskpäevast teisipäeva keskpäevani.

Virtuaalvalimiste andmetel, mis korraldajate kinnitusel kujutavad endast Vene võrgukasutajate poliitiliste eelistuste omalaadset momentülesvõtet, võitis esikoha Paremjõudude Liit (SPS), kelle poolt hääletas 20,54 protsenti osalenutest.

Teisele kohale tuli variant “hääletan kõigi vastu“ — 17,32 protsendiga, kolmandaks vasakliberaalne Jabloko 15,7 protsendi pooldajatega.

Järgnesid Ühtne Venemaa 10,36 protsendi toetusega, blokk Rodina (Kodumaa) 5,88, Liberaaldemokraatlik Partei 5,19 ning kompartei 6,38 protsendi pooldajatega.

Moskvas, kus elab pea pool — 13.584 — hääletamises osalenutest, on tulemused veidi erinevad.

Kõige rohkem hääletati “kõigi vastu“ — 20,96 protsenti osalenutest. Teisel kohal on SPS — 20,22 ning kolmandal Jabloko — 14,66 protsendi hääletanutega.

Ühtne Venemaa sai 9,36, Rodina 5,98 ning kompartei 5,95 protsenti häältest. Liberaaldemokraadid Moskva “võrgus” viie protsendi künnist ei ületanud.

Hääli sai anda hetkel keskvalimiskomisjonis valimisteks registreeritud 14 erakonnale, keda esindasid nimekirja tippnimed.

Virtuaalvalimised korraldasid väljaanded Lenta.ru, Gazeta.ru, Utro.ru, News.ru.com. Igast arvutist sai hääletada vaid korra.

Aktsiooni korraldajad kavatsevad virtuaalhääletust kuu aja pärast korrata.

Eksperdid, kes aktsiooni tulemusi kommenteerisid, märkisid, et internetti kasutavad peamiselt edumeelsemad ning majanduslikult paremini kindlustatud suurlinnade elanikud. Samuti nenditi, et võrguküsitlus ei kajasta Vene valija tegelikku meelsust ning annab hoopis teistsuguse pildi kui ülevenemaalised arvamusküsitlused.

Nii kinnitas esmaspäeval Ülevenemaalise Avaliku Arvamuse Uurimise Keskus, et kui duumavalimised toimuksid pühapäeval, hääletaks Ühtse Venemaa poolt 28 protsenti valijatest, kompartei koguks 23, Jabloko, liberaaldemokraadid ja SPS aga viis protsenti valijahäältest.