Vene õhuväe ülema abi Vladimir Driki sõnul on nüüdseks kõik selleks aastaks planeeritud katselennud lõpetatud. Nende käigus kontrolliti lennuki juhitava ja mittejuhitava relvastuse võimalusi, teatab infoagentuur Interfax.

Ülema abi Drik märkis, et kõigi lennuki relvatüüpide katsetuste käigus saadi head relvade tabamise tulemused. Ta tuletas ajakirjanikele meelde, et Su-34 on varustatud relvadega, mis lubavad üheaegselt mitut sihtmärki tabada.

See rindepommitaja töötati välja Suhhoi konstruktoribüroos ning seda tüüpi lennuki esimene katselend toimus juba 1990. aastal. Alates 2006. aastast tegeleb Su-34 seeriatootmisega Novosibirskis asuv Tškalovi nimeline lennutootmisühendus.

Vene õhuvägi kavatseb endale soetada kuni 300 seda tüüpi lennukit ning komplekteerida nendega kaks lennupolku (rügement). Kogu praegune Su-24st koosnev lennupark loodetakse aastaks 2020 uute Su-34 vastu välja vahetada.

Lennuki meeskonda kuulub kaks inimest. Tema tippkiiruseks on 1900 km/h (1,8 mach) ja tegevusraadiuseks 1130 kilomeetrit. Su-34 on relvastatud 30-mm GSh-30-1 kiirlaskekahuriga, lisaks erinevate rakettidega – kokku kuni 8000 kilogrammi erinevat relvastust.

Seda 36 miljonit dollarit (üle 418 miljoni krooni) maksvat sõjalennukit on praeguseks ehitatud kaheksa tükki.