Hiljuti tuli just seesuguse tegevuse tõttu linnast lahkuda kahel turistil Saksamaalt, kelle politsei tabas juhusliku mööduja vihje peale Rialto silla astmetelt matkapliidi peal kohvi keetmast, vahendab uudistekanal BBC.

Turistidele määrati 950 euro suurune trahv ja neile anti korraldus linnast lahkuda.

Veneetsia linnapea Luigi Brugnaro tänas laupäeval kohalikke politseinikke seadusega pahuksisse sattuvate turistide karistamise ja minema saatmise eest, öeldes, et nende linna „tuleb austada ja need ebaviisakad inimesed, kes tulevad siia ja teevad mida tahavad, peavad seda mõistma“.

Veneetsia linn reguleerib avaliku korda tavapärasemast karmimate seadustega, mis muu seas keelavad mitmetes avalikes kohtades pikniku pidamise ja särgi mittekandmise. Juhul, kui turist nende reeglite vastu eksib, määratakse talle trahv ja teavitatakse sellest ka tema koduriigi saatkonda.

Alles mullu sai Veneetsiast ka esimene Itaalia linn, mis kehtestas sissepääsumaksu, mis võib seaduse järgi olla kuni 10 eurot. Veneetsiat külastab igal aastal umbkaudu 25 miljonit inimest, kellest 14 miljonit veedavad linnas vaid ühe päeva. Ühe-päeva-turistid magavad aga kruiisilaeval ja peavad pikniku ehk linna nad eriti palju raha ei jäta.