Siseministeerium ei ole ametlikult kinnitanud, et 20-aastane Ivan Kasperski on röövitud. Kuid meedia teatas täna, et noormees on röövitud ja võimud lootsid juhtumit salajas hoida. Uudis jõudis siiski neljapäeval ühe tabloidlehe võrguversiooni, vahendab BNS.

45-aastane Jevgeni Kasperski asutas 1997. aastal Kaspersky Labi, mis on saanud üheks juhtivaks firmaks arvutiviirusetõrje alal. Tema varandus ulatub ajakirja Forbesi andmeil 800 miljoni dollarini, millega ta on Venemaa rikkaimate inimeste edetabelis 125. kohal.

Päevaleht Kommersant kirjutas, et Moskva Riiklikus Ülikoolis matemaatikat õppiv Ivan Kasperski rööviti teisipäeva hommikul kontori lähedal, kus ta parajasti programmeerijana praktikal on.

Ühe allika sõnul helistasid röövijad Kasperskile Londonisse tema mobiiltelefonile, nõudsid ta poja eest 3 miljonit eurot ja keelasid tal politseiga ühendust võtta.

Seejärel lendas Kasperski Moskvasse ja palus abi oma isiklikelt tuttavatelt Föderaalses Julgeolekuteenistuses (FSB). Võimud hoidsid röövi salajas, et Ivan Kasperskit kaitsta.

Kuid võrgukülg lifenews.ru teatas röövist eile, kui üks Ivani kaastudeng oli ajakirjaniku kuuldes juhtunust kogemata rääkinud. "See, et uudis nüüd ajakirjanduses on, on väga halb," ütles Moskva politsei kadunud isikute osakonna ametnik ajalehele Izvestija, mis samuti röövi kinnitas. "See teeb inimröövi ohvrile vaid kahju."

Venemaal ei ole silmapaistvate ärimeeste laste röövimine haruldane, kuid Ivan Kasperski on seni ilmselt kõige tuntum röövitu.