"On isegi üsna piinlik seletada selle loogika absurdsust ja veidrust," ütles Lavrov ajakirjanikele pärast seda, kui Euroopa Liit nimetas seda nimekirja "täiesti meelevaldseks ja õigustamatuks," viidates sellele, et musta nimekirja lisatakse inimesi läbipaistmatute kriteeriumite järgi, kirjutas AFP.

Lavrov kritiseeris Euroopa Liitu selle pärast, et too tegi musta nimekirja avalikuks. Lavrov kohtus Moskvas Itaalia kolleegi Paolo Gentiloniga, kus tulid jutuks sissesõidukeelu saanud isikud, kelle hulgas on rida EL poliitikuid.

"Me ei tahtnud teha sellest avalikku asja. Kuna EL seadis sanktsioonid 150 venelasele, vastasime me samaga, ent panime keelu alla palju vähem inimesi," ütles Lavrov Reutersi teatel.

"Edastasime selle nimekirja Euroopa Liidule konfidentsiaalselt ning see lekkis kohe avalikuks. Ja EL, kes tavaliselt ei kommenteeri lekkeid, tegi seda seekord väga aktiivselt. Minu arust on tegu eetikanormide rikkumisega," lisas Lavrov.

Eestlastest on nimekirjas justiitsminister Urmas Reinsalu, eurosaadik Tunne Kelam, endine välisminister Kristiina Ojuland, kaitseväe ülem kindralleitnant Riho Terras, tema asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik, kaitsepolitsei juht Arnold Sinisalu ja kaitseliidu ülem Meelis Kiili.