Valimiste peasoosik on ilma kahtlusteta võimutandemi peaminister Putin - president Dmitri Medvedev seljatagune erakond Ühtne Venemaa. Helsingin Sanomat kirjutab, et paraku on võimupartei populaarsust kärpinud jätkuv hinnatõus ja endiselt suur töötuse protsent.

Vene opositsioon on juba jõudnud valimisi kritiseerida, kuna need on ebaõiglased ja nendel esineb valskust. Esimesed tulemused laekuvad pühapäeva õhtuks.

Ühiskondlike organisatsioonide esindajad on koguvad üle riigi teavet rikkumiste kohta, teatab Interfax. Nii näiteks on inimõiguslase Vene ühiskondliku koja liikme Aleksandr Brodi sõnul tehtud mitmel pool valimisjaoskondades ebaseaduslikku propagandat ja levitatud võõraviha sisaldavaid lendlehti.

Vene keskvalimiskomisjoni aseesimehe Leonid Ivlevi sõnul on märgata üle riigi kodanike suurt valimisaktiivsust. Kelle 14ks oli valmimas käinud ligi 40 protsenti valimisealistest kodanikest.

Venemaa 76 regioonis toimuvad 14. märtsil eri taseme valimised, muu hulgas valitakse kaheksa regionaalset parlamenti ja linnavolikogu, lisaks viie oblasti pealinna linnapead.

Valimiste osalevad vaid riigiduumas esindatud erakonnad: Ühtne Venemaa, Zjuganovi kommunistid, Žirinovski liberaaldemokraadid ja Õiglane Venemaa.