Relvatehase metallitööline pani Putini piinlikku olukorda pärast seda, kui Putin oli pidanud tööstuslinnas Tulas majanduslikku olukorda puudutava kõne, vahendab Daily Telegraph.

„Vladimir Vladimirovitš, võibolla te annate mulle midagi mälestuseks?” küsis metallitööline Viktor Zagajevski.

Jahmunud olemisega Putin näitas žestiga, et tal ei ole midagi anda ja küsis siis naljatamisi, mida tööline soovib. „Võibolla teie käekell,” oli Zagajevskil kohe vastus olemas.

Pärast lühikest pausi ulatas Putin töölisele käekella. Kohalviibijate sõnul lõi palve Putini pahviks, kuid antud olukorras ei saanud ta ka keelduda. Valitsuse veebilehel pole sündmust mainitud.

Šveitsi firmas Blancpain valmistatud kell maksab ligi 100 000 krooni.

On teada, et Putin kannab kella paremal käel ning võimupartei Ühtne Venemaa juhtfiguurid on hakanud lojaalsuse ülesnäitamiseks Putinit matkima.

Kõige kallim käekell, mida Putinit on nähtud kandmas, on Šveitsi firmas Patek Philippe valmistatud ajanäitaja, mida müüakse umbes 620 000 krooni eest. Putini kellamaitset on hakanud matkima Venemaa eliit. Kallid kellad on tekitanud spekulatsioone Putini sissetuleku suuruse üle. Tema ametlik sissetulek oli eelmisel aastal 1,6 miljonit krooni, kuid üks analüütik väidab, et Putin teenib sadu miljardeid.

Eelmisel kuul võttis Putin Kremli poolt lavastatud propagandaüritusel „spontaanselt” käelt kella ja andis selle vaesele Siberi karjusele.