Venemaa föderaalse tolliameti pressiteenistuse teatel olid kinnipidamisoperatsiooni tollivalitsuse loodeosakonna ja sõjaväe vastuluure Leningradi ringkonna töötajad, vahendavad vene uudiskanalid.

Kokku konfiskeeriti 65 nimetust blokke, agregaate ja muid tehnilisi seadmeid üldkaaluga 20 tonni. 40 selles nimistus olevast esemest kannavad tiitlit „salajane".

Kõik need komponendid on mõeldud Nõukogude Liidus ja Venemaal toodetud S-75, S-125, S-200 ja S-300.

Sellesse rahvusvahelisse kurikaelte jõuku kuulusid nii endised kui ka praegused Venemaa õhuväe 6. armee ja õhutõrje sõjaväelased, samuti Valgevene ja Ukraina kodanikud.

Operatsiooni kurjategijate tabamiseks valmistati ette ammu ning seda viidi üheaegselt vene-valgevene ja vene-ukraina piiril läbi. Lisaks otsiti läbi smugeldajate arvatavate kaasosaliste mitmeid kortereid, garaaže ja suvilaid. Lisaks relvakomponentidele tabati ka nende võltsitud saatedokumendid.

Sõjaväe vastuluure ametnike teatel oli grupeeringu liikmetel mitmeid kanaleid selle sõjalise tehnika omandamiseks. Üheks neist oli sõjaväetehnika utiliseerimisega tegelev ettevõtte, mille töötajad vormistasid kõlbliku varustuste mahakantu hulka. Seda aitasid varjata 6. armee staabi kõrged ohvitserid.

Salajane raketitehnika oli kavas viia Valgevenesse, Ukrainasse, Bulgaariasse ja Kasahstani.

Sõjaväeprokuratuur on alustanud konterbandi, riisumise ja ameti kuritarvitamise paragrahvide alusel menetluse.

Alles märtsikuus jäi vahele grupp kõrgeid ohvitsere, kes üritasid viia salakaubana Hiina Rahvavabariiki laevatõrjerakette ja lennukipomme.