Põhja-Osseetia siseministeeriumist öeldi Interfaxile, et vabariigi pealinnas toimunud terrorirünnaku lõhkekeha oli paigutatud linna keskturu äärde pargitud autosse. Ministeeriumi teatel oli rohelisel turul plahvatanud pomm peidetud, kas sõiduautosse Volga, VAZ-2109, VAZ-2114 või Mercedes-Benz.

Plahvatanud autos oli arvatavalt kaks inimest. Miilits uurib juhtunut. Tegu võis olla enesetaputerroristidega.

Varem teatati 8 hukkunust ja 30-50 kannatanust. Kannatanute seas on ka lapsi ja teismelisi. Haiglates viibib 87 vigastatut. Kümme kannatanut on raskes seisus.

Autopomm kärgatas kell 11.22 kohaliku aja järgi. Plahvatuse võimuseks oli 30-40 kilogrammi trotüüli ekvivalendis.

Džanajevi tänavalt, turu sissepääsu juurest, kus toimus esimene plahvatus, avastati teine lõhkekeha. Inimesed evakueeriti ja sellega asusid tegelema sapöörid.

Anonüümne helistaja ähvardas lasta õhku ühe Vladikavkazi õppeasutustest, mille peale võimud evakueerisid linna kõik koolid ja lasteaiad.

Vene Föderatsiooni prokuratuuri juurdluskomitee pressiesnidaja sõnul sõidab ameti pea Aleksandr Bastõrkin isiklikult Põhja-Osseetiasse selle terrorirünnaku uurimist juhtima.

Põhja-Osseetia võimude otsusega kuulutati 10. september vabariigis leinapäevaks. Avatud on kriisiabi telefonid ja nn kuum liin.