Eidmani sõnul osales Putin Minski rahuläbirääkimistel strateegilistel põhjustel. Putin ei kavatse tema sõnul järgida sõlmitud relvarahu kokkulepet.

Eidman ütles, et Putin tegutses Minskis sama moodi nagu sageli varem. "Ta jättis mulje, et Venemaa ja separatistid astuvad sammu tagasi. Lääneriigid tunnustavad teda selle eest ja lubavad teha äri Venemaal. Samal ajal astub Putin kaks sammu edasi ja jätkab agressiooni."

Eidmani sõnul saavutas Putin Minskis allkirjastatud relvarahu tulemusena kaks asja - karistuste karmistamine peatati ja lääneriikide pealinnades rahunes arutelu selle üle, kas anda Ukrainale relvaabi või mitte.

"Putin tahab muidugi rohkem," rääkis Eidman. "Ta tahab teha Ukraina vastutavaks agressiooni eest oma rahva vastu. Putin tahab, et Venemaa majanduslik olukord paraneks, nafta hind tõuseks, nii et ta saaks rahastada relvajõude ja turvateenuseid. Seejärel saab jätkata Ukraina agressiooniga."

Eidman usub, et Putin annab endast parima, et tasakaalustada Venemaa nõrka majanduslikku olukorda. "Niipea, kui see tal õnnestub, siis ta võtab Ukraina uuesti ette," kõneles Eidman.

Ta viitas sellele, et kui Porošenko tuli kõneluste ajal ruumist välja ja ütles, et mingit kokkulepet ei sünni, rubla kukkus, kui ta tagasi sisse läks, rubla kurss tõusis. See seletab, miks Putin on valmis tegema kõik, et stabiliseerida Venemaa majandust.

Eidmanin sõnul ei taha Putin vallutada Ida-Ukrainat, sest ta ei vaja seda. Putin tahab Donbassi ala kasutada "gangreeni" tekitamiseks, mis nakataks kogu Ukraina katku, provotseeriks sõjalisi kokkupõrkeid ning destabiliseeriks olukorda riigis. "See toimib nagu aeglaselt tiksuv pomm," sõnas Eidman.