Opositsioonilise grupi „RosPil — sõda korruptsiooniga — Aleksei Navalnõi“ administraator kasutajanimega edvvvard (Eduard Kotištše Kot) rääkis, et 6. detsembri õhtul ei olnud grupis võimalik lisada uusi teemasid ja kommentaare. Eduard kirjutas sellest Twitteris, millele Durov vastas: „Grupp jõudis piirini 16 384 postitust ööpäevas. Praegu muudame me teie jaoks algoritme.“ Selle tulemusena tõsteti võimalike postituste arvu 64 000-ni, vahendab Lenta.ru.

Pärast seda vestlesid Eduard ja Durov juba VKontakte veebilehel saadetud sõnumite vahendusel. Navalnõi grupi administraator tänas sotsiaalvõrgustiku loojat probleemi kiire lahendamise eest. „Kõik on OK. Viimastel päevadel palub FSB meil opositsioonilised grupid blokeerida, sealhulgas teie oma. Me ei tee seda põhimõtteliselt. Ma ei tea, millega see meie jaoks lõppeda võib, aga me püsime,“ kirjutas Durov vastuseks.

Eduard palus luba vestlus avaldada ja sai selle. Durov ütles, et VKontakte ei toeta ei võimu ega opositsiooni. „Opositsioonilisi gruppe me ei blokeeri, aga kasutajaid, kes kutsuvad üles füüsilisele vägivallale, oleme me kaebuste peale blokeerinud ja teeme seda edaspidi,“ lubas Durov.

Aleksei Navalnõi grupis on ligi 80 000 inimest. Seal arutatakse peamiselt tuntud blogipidaja Navalnõi vahistamist ja talle 15-päevase aresti määramist politseile mittekuuletumise eest kooskõlastamata meeleavaldusel.

Lisaks sellele arutatakse valimistulemuste võltsimise vastase meeleavalduse üle, mis toimub 10. detsembril Moskva Revolutsiooni väljakul.

Väljaande RBK Daily teatel jälgivad operatiivtöötajad praegu aktiivselt blogisid ja sotsiaalvõrgustikke, et teha kindlaks kokkuleppeid ka marurahvuslaste kogunemiste kohta. 11. detsembril möödub aasta rahvuslaste rahutustest Maneeži väljakul