Vene sőjaväelased prognoosivad, et lähemal ajal tšetšeenide grupeeringud suurenevad, kuna nendega liituvad palgasődurid nii "kaug- kui ka lähivälismaalt", samuti Tšetšeeniaga piirnevatelt Venemaa aladelt.

"Ainuüksi Gruusias on Tšetšeenia piiri ääres kuni poolteist tuhat vőitlejat, kes on valmis täiendama Hattabi ja Bassajevi salku," ütles Interfaxile üks kőrge Vene sőjaväelane. Tema sőnul on pärast mäekurude lumest vabanemist üpris raske takistada vőitlejate ja relvade toimetamist Tšetšeeniasse.

Vene sőjaväelased märkisid samuti, et iseseisvuslased on muutnud taktikat ning läinud eranditult üle varitsuste korraldamisele 5-15-meheliste grupidega. See vőimaldab neil varjatult liikuda ning pärast rünnakut kiiresti kaduda.

Sellised grupid on hästi relvastatud. Igal vőitlejal on automaatrelv ning grupil üks-kaks Muhha-tüüpi granaadiheitjat. Niisuguses diversioonigrupis on ka üks vői kaks täpsuslaskurit ning mitu kuulipildujat.

Vene sőjaväeluure andmeil kavatsevad tšetšeenid korraldada läemal ajal lahinguoperatsioone vabariigi mitmes piirkonnas.

Kőneldes operatiivolukorrast, öeldi Vene vägede staabist, et neljapäeval tulistati seitsmel korral föderaalvägede tőkkeposte ning neljal korral piirivalveüksusi. Kahtlustatuna kuulumises relvaformeeringutele peeti kinni 11 inimest ning vőeti ära kaheksa tulirelva.