Venemaa kaitseministeeriumi ametlik esindaja rääkis infoagentuurile RIA Novosti, et Kaliningradi oblastis baseeruv Ka-27 (NATO nimi Helix) harjutas õnnetuse hetkel rannikust umbes kümne kilomeetri kaugusel maandumist raketifregati Jaroslav Mudrõi (Jaroslav Tark) pardale.

Balti laevastiku sõjaväe juurdlusosakonna nimetu esindaja rääkis agentuurile, et kopter riivas tiiviku labadega fregati tekiehitist, kukkus seepeale laeva pardale ja sealt merre.

Täpsed lennukatastroofi põhjused ja tagajärjed on väljaselgitamisel. Kaitseministeerium on selleks moodustanud erikomisjoni.

Balti laevastiku ülema viitseadmiral Viktro Mardusini sõnul on kopteri mõlemad meeskonnaliikmed päästetud. ITAR-TASSi teatel oli kokku kopteris viis inimest.

Raketifregatt Jaroslav Mudrõi võetakse ametlikult Vene mereväe koosseisu enne selle aasta lõppu. Laeva katsetamine algas juba veebruarikuus. Seda ehitati aga peaaegu 19 aastat.

Balti laevastiku koosseisus on juba üks sama tüüpi laev - Neustrašimõi (Kartmatu), mis kogus tuntust piraatidevastaste operatsioonidega Adeni lahes.