„Ma andsin korralduse ehitada 2013. aasta lõpuks duširuumid kõigisse sõjaväeosadesse,“ ütles kaitseminister Šoigu telekonverentsil kindralstaabi keskväejuhatusega ning lisas, et varustada tuleb umbes 50 000 duširuumi, vahendab RIA Novosti.

Jaanuari keskel teatas Venemaa eriehituse föderaalagentuuri juht Grigori Naginski plaanist ehitada duširuumid Venemaa umbes 500 sõjaväelinnaku kõigisse barakkidesse.

Naginski sõnul kehtib Vene armees praegu süsteem, mille puhul sõdur peseb nädala jooksul ainult nägu ja ülakeha ning laupäeviti lähevad kõik marsisammul sauna. Nüüd on Naginski sõnul eesmärk tekitada kodusem õhkkond: „Tuled õhtul tagasi, käid duši all, lähed voodisse.“

Lisaks duširuumide ehitamise plaanile on kaitseministeerium teatanud ka teistest uuendustest, mis peaksid sõduritele suuremad mugavused kaasa tooma. Jaanuari keskel teatas Šoigu, et kaotab armeest vananenud jalanartsud ning mõni päev hiljem ütles Vene armee uue vormiriietuse väljatöötaja, et talvel traditsiooniliselt kantavad läkiläkid asendatakse moodsamate peakatetega.