„Meie ülesanne oli jälgida inimõigustest kinnipidamist,“ ütles Vassiljev intervjuus Delfile. Tema sõnul oli oodata provokatsioone meeleavaldusest osavõtjate poolt, sest sotsiaalvõrgustikes oli palju üleskutseid revolutsioonile ja Putiniga lubati ette võtta väga erinevaid asju. „Aga me näeme ju kõik, kuidas reageerib politsei opositsiooni sellistele aktsioonidele ja seetõttu läksid väga paljud inimesed vaatama, mis seal juhtub. Loomulikult olime meie koos telekaameraga. Veebileht Vesti.ru oli ilmselt ainuke riiklikest meediakanalitest, mis alates esmaspäevast, 5. detsembrist seda kõike näitas – fotosid, artikleid,“ ütles Vassiljev.

„Praegu on keeruline öelda, kas see on opositsioon. Sest nendele miitingutele tulid inimesed, kes polnud varem poliitikaga seotud. See oli mingis mõttes apoliitiline miiting, nii kummaline, kui see ka ei tundu. Politsei räägib 25 000 osavõtjast Bolotnaja väljakul. Aga... Politseipolkovnik ütles mulle, et – te ju saate aru, et see on Bolotnaja väljak ja 25 – need on need, kes olid otseselt Bolotnaja väljakul. Aga sillad, kaldapealsed, tänavad... Isegi politsei nimetab eravestlustes numbreid 60 000, 70 000, 75 000 osavõtjat. Need on noored inimesed, kes on aga juba midagi teeninud, on saanud hariduse. Need on väga intelligentsed inimesed, need on spetsialistid. Ja tuleb aru saada, et see on Moskva. See on just see keskklass, millest Venemaal 20 aastat räägitakse, ja nüüd tuleb välja, et ta on ikkagi olemas,“ rääkis Vassiljev.

„Peamine nõudmine oli häälte uuesti üle lugemine, valimiste aus läbiviimine, uute valimiste korraldamine, sest inimesed, kes tulid väljakule, ei usu tulemusi, mille teatas keskvalimiskomisjon. Aga tuleb märkida, et seni pole ühtki kohtuasja, mitte ühtki kaebust kohtusse,“ ütles Vassiljev.

Vaata venekeelset intervjuud Nikolai Vassiljeviga: