Vastavalt kaaskirjale mõistetakse „agressorriigi“ all riiki, mis on kehtestanud Vene Föderatsiooni, Venemaa kodanike või Venemaa juriidiliste isikute vastu sanktsioonid. Autorid märgivad, et „agressorriikide“ nimekirja hakkab pidama Venemaa valitsus, et kaitsta põhiseadusliku korra aluseid, aidata kaasa riigikaitsele ja julgeolekule, kaitsta Vene Föderatsiooni siseturgu ja rahvamajanduse arengut, vahendab Lenta.ru.

Kui seaduseparandus heaks kiidetakse, ei saa füüsilised ja juriidilised isikud, kes on „agressorriikide“ nimekirja kantud, või Vene firmad, mis on selliste välisfirmade tütarettevõtted või on välisfirmadest sõltuvad, tegelda Venemaa territooriumil auditeerimisega ega osutada juriidilisi või konsultatsiooniteenuseid.

Fjodorov täpsustas, et valitsusele jääb õigus iseseisvalt määrata, millised firmad sanktsioonidenimekirja kuuluma hakkavad. Tema hinnangul lähevad sinna kindlasti kõik suured USA audiitor- ja konsultatsioonifirmad, mis Venemaal tegutsevad: Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PriceWaterhouseCoopers, Boston Consulting Group ja Mackenzie.